Quarantaineterrein

Quarantaineterrein
View imageView imageView imageView imageView imageView imageView imageView image

Contact details

Contact
Ria Hoogendoorn
Address
Wilhelminakade 909
city
3002 AP Rotterdam
Country
NETHERLANDS
Phone
+31 (0)10 252 1247
Internet

Properties

GebiedRDM-terrein, Eemhaven, Waalhaven West
SoortKantoor, Bedrijfspand
Beschikbaar perIn overleg
MakelaarHavenbedrijf Rotterdam N.V.
Type aanbodHuur
BouwjaarAanvang 2018
Bouwlagen1 + eventueel een dak

Het 4 hectare tellende Quarantaineterrein ligt aan de zuidelijke oever van de Maas, naast de Heysehaven, het RDM-terrein en bij het dorp Heijplaat. Het is een groene oase midden in de industriële haven. 

Op het voormalige sportveld van het monumentale Quarantaineterrein is er vanaf 2018 ruimte om tijdelijk een 5-tal kleinschalige units, van ieder ca. 300 m2, te plaatsen.   Havenbedrijf Rotterdam heeft in Q4-2017 opdracht gegeven om passend in dit gebied een 5-tal units te ontwerpen die multi inzetbaar zijn voor een brede doelgroep. In deze fase is er ook nog ruimte voor eigen initiatieven van geïnteresseerden mits passend binnen het kleinschalige karakter en de tijdelijkheid van maximaal 10 jaar.

In de periode tot 2025 gaat er geleidelijke gebiedsontwikkeling plaatsvinden op het terrein, waarbij er in de eerste fase wordt gestart met tijdelijke bebouwing op het voormalige sportveld van deze historische locatie. De maximale verblijfsduur  is 10 jaar vanaf 2017, tot maximaal 2027. Het groene terrein aan de rivier behoudt het rustige en geïsoleerde karakter terwijl op beperkte schaal (startende) bedrijven gebruik kunnen maken van de ruimte.

 Aan de Noordzijde van het Quarantaineterrein ligt een uniek zandstrand aan de Maas. Een bijzondere recreatiemogelijkheid voor de bewoners van Heijplaat en de gebruikers van het vastgoed.

 De locatie is zeer goed bereikbaar met de auto via snelwegen A4 en A15.

 Voor meer informatie neem contact op.